Uporabniške nastavitve

Trenutna kategorija: Veterina

Preusmerjeni boste na drugi stran z izbrano kategorijo.

Pojdi na:
Odjava
Nastavitve iskanja
Oblike vsebin Področja
Vse objave Strokovni članki Video vsebine Vsebine za skrbnike živali Uporabna orodja Arhiv novic
Uporabniške nastavitve

Trenutna kategorija: Veterina

Preusmerjeni boste na drugi stran z izbrano kategorijo.

Pojdi na:
Farmacija Medicina
Odjava
Hišne živali

Učinkovitost Krkinega fipronila pri zdravljenju in preprečevanju invazij bolh, klopov in uši pri psih

Takojšnje in dolgotrajno delovanje Krkinega fipronila v obliki kožnih kapljic smo ocenili v več laboratorijskih raziskavah, v katerih smo potrdili njegovo učinkovitost proti bolham (Ctenocephalides felis), klopom (Rhipicephalus sanguineus in Dermacentor reticulatus) in grizočim ušem (Trichodectes canis) pri psih ter najmanj enomesečno delovanje. Preizkušano zdravilo smo na dan 0 nanesli v priporočenih odmerkih (najmanj 6,7 mg fipronila na kg telesne mase) in na priporočeni način (nanos na eno ali dve mesti med lopaticama). Zdravilo pri nobeni poskusni živali ni imelo neželenih učinkov.

Raziskave za potrditev učinkovitosti Krkinega fipronila v obliki kožnih kapljic proti bolham, klopom in grizočim ušem pri psih

Pri določanju protiparazitskega delovanja preizkušanega zdravila na odrasle oblike zajedavcev in primerjavi njegovega učinka z učinkom referenčnega zdravila ter podatki za kontrolne živali smo vse živali umetno invadirali z zajedavci in na koncu zajedavce prešteli. Srednje število zajedavcev smo izračunali kot geometrično srednjo vrednost. Učinkovitost v primerjavi s kontrolno skupino smo izračunali po Abbottovi formuli. V raziskavah s klopi smo vrednotili žive nepritrjene klope ter pritrjene klope iz kategorij živi, nenapiti; živi, napiti; mrtvi, napiti.

Učinkovitost Krkinega fipronila v obliki kožnih kapljic proti bolham, klopom in ušem pri psih

Podatki iz raziskave dokazujejo, da Krkin fipronil v obliki kožnih kapljic pri priporočeni uporabi pri psih hitro zmanjša invazijo bolh, klopov in grizočih uši. Zdravilo je zagotovilo do 8-tedensko zaščito pred ponovno invazijo bolh in do 4-tedensko zaščito pred invazijo klopov in uši.

Kompleksnost raziskav, na katerih temelji ugled Krkinih zdravil za uporabo v veterinarski medicini

Prenesite
Preberite povzetek glavnih značilnosti zdravila Fypryst Combo.