Uporabniške nastavitve

Trenutna kategorija: Veterina

Preusmerjeni boste na drugi stran z izbrano kategorijo.

Pojdi na:
Odjava
Nastavitve iskanja
Oblike vsebin Področja
Vse objave Strokovni članki Video vsebine Vsebine za skrbnike živali Uporabna orodja Arhiv novic
Uporabniške nastavitve

Trenutna kategorija: Veterina

Preusmerjeni boste na drugi stran z izbrano kategorijo.

Pojdi na:
Farmacija Medicina
Odjava
Hišne živali

Izboljšana palatabilnost nove sestave tablet milbemicin oksima in prazikvantela za enostavnejše dajanje psom

Notranji zajedavci so zelo pogosti. Pri psih lahko povzročijo hujše bolezni, nekatere vrste pa imajo poleg tega zoonotični potencial in se lahko prenesejo na človeka. Zdravljenje in preventiva z zdravili v obliki tablet, ki vsebujejo učinkovino prazikvantel, za katero je značilen grenak okus, sta lahko zahtevna in zato manj uspešna. Zaradi neprijetnega okusa psi taka zdravila pogosto zavračajo. Za izboljšanje palatabilnosti so tabletam lahko dodane različne arome, da prikrijejo neprijeten okus in jih psi raje zaužijejo.

V palatabilnostni študiji smo ugotavljali, kakšen je delež psov, ki prostovoljno zaužijejo nove tablete z milbemicinom in prazikvantelom (Milprazon® Chewable, Krka). Tablete imajo za izboljšanje okusa dodan kvas, mesno aromo in naravno jetrno aromo.

V študiji, ki je bila opravljena v skladu s smernicami Evropske agencije za zdravila, je izboljšane tablete z milbemicinom in prazikvantelom prostovoljno zaužilo 86 % psov. Dodane arome so izboljšale okus tablet, kar ugodno vpliva tudi na sodelovanje lastnikov živali pri zdravljenju in preventivi pred zajedavci.

Več preberite tukaj.

Prenesite