Uporabniške nastavitve

Trenutna kategorija: Veterina

Preusmerjeni boste na drugi stran z izbrano kategorijo.

Pojdi na:
Odjava
Nastavitve iskanja
Oblike vsebin Področja
Vse objave Strokovni članki Video vsebine Vsebine za skrbnike živali Uporabna orodja Arhiv novic
Uporabniške nastavitve

Trenutna kategorija: Veterina

Preusmerjeni boste na drugi stran z izbrano kategorijo.

Pojdi na:
Farmacija Medicina
Odjava
Rejne živali

Tuloxxin, novo pakiranje

Obveščamo vas, da smo Krkino ponudbo kakovostnih in učinkovitih veterinarskih izdelkov dopolnili s Tuloxxinom®, pakiranim v 50-mililitrsko vialo. Po prvem odpiranju ima Tuloxxin® rok uporabnosti 28 dni, manjše pakiranje pa zmanjša možnost zavržbe zdravila zaradi pretečenega roka. Ta prednost se izrazi še posebej v toplejših mesecih, ko je respiratornih obolenj pri rejnih živalih manj in s tem tudi porabe antibiotikov. Tuloxxin® ostaja na voljo tudi v 100-mililitrskem pakiranju.Tuloxxin® je raztopina za injiciranje, ki vsebuje tulatromicin. Tulatromicin je polsintetično protimikrobno zdravilo iz skupine makrolidov ter ima dolgotrajen bakteriostatični in baktericidni učinek

Tuloxxin® je registriran za uporabo pri govedu, prašičih in ovcah. Indiciran je za zdravljenje in metafilakso dihalnih in nekaterih drugih bakterijskih okužb.

Pri govedu je indiciran za zdravljenje in metafilakso dihalnih obolenj, ki jih povzročajo za tulatromicin občutljive bakterije Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida, Histophilus somni in Mycoplasma bovis, ter zdravljenje kužnega govejega keratokonjunktivitisa, ki ga povzroča bakterija Moraxella bovis.

Pri prašičih je indiciran za zdravljenje in metafilakso dihalnih obolenj, ki jih povzročajo za tulatromicin občutljive bakterije Actinobacillus pleuropneumoniae, Pasteurella multocida, Mycoplasma hyopneumoniae, Haemophilus parasuis in Bordetella bronchiseptica.

Pri ovcah je indiciran za zdravljenje zgodnjih faz nalezljive šepavosti, povezane z virulentno bakterijo Dichelobacter nodosus, pri kateri je potrebno sistemsko zdravljenje.

Tuloxxin® se da 1-krat v odmerku po 1 ml na 40 kg telesne mase živali. Pri govedu se daje subkutano, karenca za meso in organe je 22 dni. Pri prašičih in ovcah se da intramuskularno v vrat, karenca za meso in organe je pri prašičih 13 dni, pri ovcah 16 dni. Uporaba Tuloxxina® ni dovoljena pri živalih, katerih mleko je namenjeno prehrani ljudi.

Več obvestil

Za lastnike
14. 06. 2023

Nevarnost okužbe s srčno glisto

Novo
30. 08. 2022

Prenovljeni portal Krka za znanje

Rejne živali
Za lastnike
28. 04. 2023

Svetovni dan veterinarjev

Arhiv novic

Vse objave

Video vsebina
Hišne živali
Video
29. 10. 2023

Prepoznavanje in diagnostika akutnih obolenj pri psih in mačkah

Hišne živali
25. 10. 2023

Robexera - novo zdravilo

Prikaži vse