Uporabniške nastavitve

Trenutna kategorija: Veterina

Preusmerjeni boste na drugi stran z izbrano kategorijo.

Pojdi na:
Odjava
Nastavitve iskanja
Oblike vsebin Področja
Vse objave Strokovni članki Video vsebine Vsebine za skrbnike živali Uporabna orodja Arhiv novic
Uporabniške nastavitve

Trenutna kategorija: Veterina

Preusmerjeni boste na drugi stran z izbrano kategorijo.

Pojdi na:
Farmacija Medicina
Odjava
Hišne živali
Novo

Obveščamo vas, da smo svojo ponudbo kakovostnih in učinkovitih veterinarskih izdelkov za male živali dopolnili z Robexero®. Novo zdravilo je namenjeno za zdravljenje bolečine in vnetja, povezanega s kroničnim osteoartritisom in s kirurškimi posegi na mehkih tkivih pri psih.

Robexera® je na voljo v obliki žvečljivih tablet, ki vsebujejo nesteroidni antirevmatik robenakoksib. Prednost te učinkovine je hitra eliminacija iz krvnega obtoka (T1/2 je 55 minut). Ker ima kratko razpolovno dobo, manj obremeni organe z močno prekrvitvijo (ledvice, jetra, prebavila), kar je zelo pomembno predvsem pri starejših psih s kroničnimi težavami. (1) Robenakoksib dobro prehaja v vnetni eksudat, zato se koncentrira v vnetih sklepih in tako deluje tam, kjer je najbolj potrebno – na mestu izvora bolečine. (2, 3) Robexera® je na voljo v škatlah po 30 tablet. Pakirane so v praktične perforirane pretisne omote, priložene so tudi vrečke za izdajo zdravila z navodilom za uporabo.

Robexera® je na voljo v jakostih po 5 mg, 10 mg, 20 mg in 40 mg.

Pri zdravljenju bolečine zaradi osteoartritisa je priporočeni odmerek 1 mg/kg telesne mase v območju od 1 do 2 mg/kg. Odmerja se enkrat na dan, vsak dan ob istem času. Pri zdravljenju bolečine, povezane s kirurškimi posegi na mehkih tkivih, je priporočeni odmerek 2 mg/kg telesne mase v območju od 2 do 4 mg/kg. En odmerek se da 30 minut pred posegom, po posegu pa se zdravljenje lahko nadaljuje še dva dni z enim odmerkom na dan.

Zgrabite varno olajšanje ob pojavu bolečine – zgrabite Robexero®!

Vse objave

Video vsebina
Hišne živali
Video
29. 10. 2023

Prepoznavanje in diagnostika akutnih obolenj pri psih in mačkah

Hišne živali
Novo
25. 10. 2023

Robexera - novo zdravilo

Prikaži vse