Uporabniške nastavitve

Trenutna kategorija: Medicina

Preusmerjeni boste na drugi stran z izbrano kategorijo.

Pojdi na:
Odjava
Nastavitve iskanja
Oblike vsebin Področja
Vse objave Strokovni članki Video vsebine Vsebine za bolnike Uporabna orodja Arhiv novic
Uporabniške nastavitve

Trenutna kategorija: Medicina

Preusmerjeni boste na drugi stran z izbrano kategorijo.

Pojdi na:
Farmacija Veterina
Odjava
Bolečina

Krkin mednarodni simpozij Recite NE bolečini

Krkin mednarodni simpozij Recite NE bolečini je potekal 14. oktobra 2022 v Ljubljani. Udeležilo se ga je 160 gostov iz 11 držav. Glavna govornika sta bila izr. prof. dr. Maja Rus Makovec z Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana in prof. dr. Bart Morlion, nekdanji predsednik združenja EFIC (European Pain Federation) iz Belgije. Glavna spoznanja s simpozija so:

  • Bolečino vedno doživljamo subjektivno. Ne moremo je izmeriti, zato jo drugi pogosto podcenjujejo. Bolniku moramo verjeti, da občuti bolečino.
  • Bolečina, zlasti kronična, vpliva na vse vidike življenja: telesno počutje in splošno aktivnost, družinsko in družabno življenje, sposobnost za delo, vsakodnevne dejavnosti, počutje, spanec in splošno zdravje. Poslabša se tudi kakovost življenja bolnikov in njihovih najbližjih. Zato je nujen celovit pristop k njenemu obvladovanju, ki vključuje psihološko obravnavo, uporabo protibolečinskih zdravil in aktiven življenjski slog.  
  • Prof. dr. Bart Morlion je izpostavil, kako pomemben med protibolečinskimi zdravili je natrijev naproksenat. Zaradi učinkovitosti ter hitrega in dolgotrajnega delovanja ga je poimenoval „idealno protibolečinsko zdravilo“.

Krka se lajšanju bolečine posveča več kot 40 let. Zagotavljamo najrazličnejša zdravila za lajšanje bolečine, med njimi tudi uveljavljen in priznan Krkin natrijev naproksenat.

Izr. prof. dr. Maja Rus Makovec (Slovenija) in prof. dr. Bart Morlion (Belgija) med živahno razpravo o obvladovanju bolečine.